Buzz talks

Stav projektu Ukončený
Hlavní město Praha
1 2 3

Buzz Talks jsou kreativní diskusní setkání na aktuální témata týkající se problematiky životního prostředí a jeho udržitelnosti. Principem Buzz talks je v rámci cyklu setkání mezi zainteresovanými stranami a za pomoci kreativního moderovaného procesu hledat inovativní cesty, jak životní prostředí chránit v rámci ekonomicky soběstačných projektů. Místem konání jsou inspirativní a netradiční prostory související s konkrétními tématy v Praze.

Poslední aktualita

3. večer aneb už to máme za pár!

13. prosince 2015

Téma 3. večera Spotřebitel nalákalo ve čtvrtek 10. prosince opět spoustu debatujících do Veletržního paláce. Atmosféra večerů se zdála býti stále uvolněnější a diskuse přínosnější. Pohleďte tedy, co nového a podstatného ve čtvrtek padlo:

Mgr. Lenka Brunclíková, Ph.D. (Katedra antropologie, FF ZČU)

" ... zabývám se garbologií, což je v praxi analýza domovního odpadu. Interpretace aktérů byla nejvýraznější právě v kategorii potravinového odpadu - lidé tvrdili něco jiného, než co se našlo v jejich odpadcích. Potravinový odpad je stále vnímám jak něco "co se nedělá", proto se nepřiznává ...
... nejčastěji nalezené potraviny v nejmenované vesnici byly zejména pečivo, což je zvláštní. Často se i dnes na vesnicích nespotřebované pečivo zkrmuje zvířaty ...
... nejzávažnější důvody plýtvání byly v našich experimentech: malá hloubka plánování spotřeby, nákupy do zásoby (ve zkoumané vesnici není obchod s potravinami), nákupy ze zvyku a odsouvání na později ...
... s plýtváním potravinami neodlučitelně souvisí i plýtvání vodou, kterou se mnoho lidí nezabývá zejména proto, že ve zkoumané lokalitě byla zcela zdarma ... "

Více informací o garbologických výzkumech zde: http://pgp-cz.webnode.cz/

Mgr. Adam Podhola (iniciativa Zachraň jídlo)

" ... tipy pro to, co dělat proti plýtvání potravinami na úrovní spotřebitele: nenakupovat hladoví, kontrolovat ledničku, zamrazovat (včetně pečiva), ...
... v naší organizaci se zabýváme také recepty na zpracování přebytků ...
... jak jde zapojit více lidí - paběrkování (za poslední rok bylo 8 tun zeleniny předáno potravinovým bankám), organizace happeningu "křivá polévka" ...

Více informací o aktivitách, akcích i receptech proti plýtvání zde: http://zachranjidlo.cz/ 

Michal Hromas (kuchař ve vegetariánském bistru "Herbivore")

" ... kuchaři se sice na školách učí jak správně skladovat potraviny pro omezení plýtvání, ale zabere to čas a je to práce navíc, tak pak praxe vypadá jinak...
... v ČR máme tak neuvěřitelně levné jídlo, že je pro spoustu lidí snazší jej vyhodit než zachraňovat ...
... rozhodnutí zákazníka (restaurace, catering) má velkou moc. V praxi rozhoduje opravdu o všem (např. pravidlo "nesmí nikdy nic dojít" na cateringu)...
... základem změny je informovanost - respekt k ceně a surovině a následně boření stereotypů v nabídce (v ČR často "oni to tak ale chtěj" a "bojí se nového")...
... proč kuchaři plýtvají? Často neví kolik to jídlo stojí. Když to ví, tak to neplatí. Taky to je práce navíc a někdy ani neví jak na to ...
... zákazník/spotřebitel má velkou moc! Když to nebude kupovat, nebude se to prodávat, Když se to nebude prodávat, nebude se to vyrábět ...
... jediná opravdová motivace třídit odpad jsou pro většinu lidí jenom peníze ...

Tipy ze zahraničí: http://possector.com/management/restaurant-food-waste-reduction
Catering pana Hromase: http://nomadis.cz/ 


Čeká nás ještě poslední večer, rádi Vás uvidíme!
17. 12. - "Uzavírání cyklu" více informací: https://www.facebook.com/events/1643077512648387/ registrace:http://goo.gl/forms/c3EDywxCcq 

Nejbližší akce

BUZZ TALKS ☞ Plýtvání jídlem ☜ Díl 1.: Produkce

26. listopadu 2015 - 26. listopadu 2015 | Praha 7

PLÝTVÁNÍ S JÍDLEM - Díl 1.: Produkce je první debatní večer ze série přednášek na aktuální témata týkající se problematiky plýtvání s jídlem, pořádaných týmem BUZZ talks. Projekt je podpořen nadací O2 SmartUp. Věděli jste, že až třetina všech vyprodukovaných potravin na světě se zbytečně vyhazuje? V bohatých zemích se tak ročně vyhodí průměrně 95 až 115 kg potravin na osobu. Proč tomu tak je? Co z toho vyplývá? Jaká je situace v České Republice? A co se s tím dá dělat? První večer se bude věnovat problematice plýtvání s jídlem během jeho výroby. Těšit se můžete na 3 řečníky z různých oborů, kteří se danému tématu dlouhodobě věnují. Akce bude probíhat formou přednášek jednotlivých řečníků, následovat bude moderovaná debata mezi řečníky a publikem. Po dobu konání akce se také můžete těšit na netradiční formu občerstvení. VSTUP NA DEBATNÍ VEČER JE ZDARMA, avšak prostory mají omezenou kapacitu pro 100 lidí. Registrace zde: https://docs.google.com/forms/d/1CzZTORY6SVzuD5nNXu1h5Cso01OWEpj1ZaYgIQg2phs/viewform?c=0&w=1 Všichni jste srdečně zváni. Realizační tým BUZZ talks se na Vás bude moc těšit. Pro více informací sledujte tuto událost, či: https://www.facebook.com/Buzztalks1 http://zajimej.se/buzz-talks-reci-o-tom-co-zrovna-bzuci/

  • 3. večer aneb už to máme za pár!

    13. prosince 2015

    Téma 3. večera Spotřebitel nalákalo ve čtvrtek 10. prosince opět spoustu debatujících do Veletržního paláce. Atmosféra večerů se zdála býti stále uvolněnější a diskuse přínosnější. Pohleďte tedy, co nového a podstatného ve čtvrtek padlo:

    Mgr. Lenka Brunclíková, Ph.D. (Katedra antropologie, FF ZČU)

    " ... zabývám se garbologií, což je v praxi analýza domovního odpadu. Interpretace aktérů byla nejvýraznější právě v kategorii potravinového odpadu - lidé tvrdili něco jiného, než co se našlo v jejich odpadcích. Potravinový odpad je stále vnímám jak něco "co se nedělá", proto se nepřiznává ...
    ... nejčastěji nalezené potraviny v nejmenované vesnici byly zejména pečivo, což je zvláštní. Často se i dnes na vesnicích nespotřebované pečivo zkrmuje zvířaty ...
    ... nejzávažnější důvody plýtvání byly v našich experimentech: malá hloubka plánování spotřeby, nákupy do zásoby (ve zkoumané vesnici není obchod s potravinami), nákupy ze zvyku a odsouvání na později ...
    ... s plýtváním potravinami neodlučitelně souvisí i plýtvání vodou, kterou se mnoho lidí nezabývá zejména proto, že ve zkoumané lokalitě byla zcela zdarma ... "

    Více informací o garbologických výzkumech zde: http://pgp-cz.webnode.cz/

    Mgr. Adam Podhola (iniciativa Zachraň jídlo)

    " ... tipy pro to, co dělat proti plýtvání potravinami na úrovní spotřebitele: nenakupovat hladoví, kontrolovat ledničku, zamrazovat (včetně pečiva), ...
    ... v naší organizaci se zabýváme také recepty na zpracování přebytků ...
    ... jak jde zapojit více lidí - paběrkování (za poslední rok bylo 8 tun zeleniny předáno potravinovým bankám), organizace happeningu "křivá polévka" ...

    Více informací o aktivitách, akcích i receptech proti plýtvání zde: http://zachranjidlo.cz/ 

    Michal Hromas (kuchař ve vegetariánském bistru "Herbivore")

    " ... kuchaři se sice na školách učí jak správně skladovat potraviny pro omezení plýtvání, ale zabere to čas a je to práce navíc, tak pak praxe vypadá jinak...
    ... v ČR máme tak neuvěřitelně levné jídlo, že je pro spoustu lidí snazší jej vyhodit než zachraňovat ...
    ... rozhodnutí zákazníka (restaurace, catering) má velkou moc. V praxi rozhoduje opravdu o všem (např. pravidlo "nesmí nikdy nic dojít" na cateringu)...
    ... základem změny je informovanost - respekt k ceně a surovině a následně boření stereotypů v nabídce (v ČR často "oni to tak ale chtěj" a "bojí se nového")...
    ... proč kuchaři plýtvají? Často neví kolik to jídlo stojí. Když to ví, tak to neplatí. Taky to je práce navíc a někdy ani neví jak na to ...
    ... zákazník/spotřebitel má velkou moc! Když to nebude kupovat, nebude se to prodávat, Když se to nebude prodávat, nebude se to vyrábět ...
    ... jediná opravdová motivace třídit odpad jsou pro většinu lidí jenom peníze ...

    Tipy ze zahraničí: http://possector.com/management/restaurant-food-waste-reduction
    Catering pana Hromase: http://nomadis.cz/ 


    Čeká nás ještě poslední večer, rádi Vás uvidíme!
    17. 12. - "Uzavírání cyklu" více informací: https://www.facebook.com/events/1643077512648387/ registrace:http://goo.gl/forms/c3EDywxCcq 

  • 2. večer úspěšně za námi!

    8. prosince 2015

    Náš druhý večer se opět těšil hojné účasti (téměř jsme naplnili max. kapacitu 100 lidí). Tentokrát jsme zkusili vyměnit moderátory a Pavel Mohrmann, redaktor Odpadového fóra, se opravdu osvědčil! Na téma "Plýtvání jídlem - distribuce a prodej" promluvili tito 3 řečníci:

    Ing. Daniel Čapek (společnost Sodexo)
    "... Sodexo dělá okolo 40 tis. jídel denně (10 mil. ročně), z toho 1/2 ročně se musí vyhodit z různých důvodů ...
    ... loni bylo vyhozeno 330 t potravinového odpadu...
    ... plán do roku 2025 - žádný recyklovatelný odpad a žádný bio odpad v potravinovém řetězci. Je to velká výzva - obrovské kuchyně, kde v procesu přípravy jídla není čas třídit ...
    ... v rámci projektu Waste watch (monitoring odpadu) se zjistilo, že cca 5 % je nestravitelné části jídel (kosti atd.). V rámci stravitelných potravin se po vizuální ukázce množství plýtvání z pozice spotřebitelů snížilo o 50 % ...
    ... V kolektivním stravování se plýtvá nejvíce ještě před uzavřením smlouvy se zákazníkem, kteří často vyžadují velký výběr jídel po dlouhou dobu - snažíme se formou diskuse dojít optimálního řešení pro minimalizaci potravinového odpadu ...
    ... hotových jídel (již uvařených) se statisticky vyhazuje průměrně 1/4 ...

    Věra Doušová (Federace potravinových bank ČR)
    "... potravina, která neodpovídá popisu na etiketě nesmí být prodávána ani darována potravinové bance. Musela by být přetisknuta, což je finančně náročné a je jednodušší ji vyhodit ...
    ... kromě Českých Budějovic máme pokryty potravinovými bankami všechny kraje ČR ...
    ... 1. potravinová banka v ČR vznikla v roce 2006 ...
    ... dnes již máme k dispozici čerstvé ovoce, zeleninu i pečivo. Denně nám jezdí 1 kamion s potravinami denně. Což bohužel neznamená, že pokryjeme potřeby všem našich klientů. Spolu s množstvím potravin se zvedl i počet našich klientů. Naše technika nyní také stačí max na nynější stav  ...
    ... největšími plýtvači jsou dle statistik mladí lidé ...
    ... náš nedostatek zeleniny a ovoce se změnil tehdy, kdy iniciativa Zachraň jídlo začala paběrkovat. Chvíli na to se připojilo Tesco, které nám posílalo ovoce a zeleninu , které se předchozí dne neprodalo (až jsme někdy měli problém určit, o jaké ovoce se jedná :)) ...

    Mgr. Marie Plojharová (analytické centrum Glopolis, iniciativa Zachraň jídlo)
    " ... každý rok se vyhodí 1,3 mld. potravin. Konkrétněji se nejvíce vyhodí čerstvého ovoce, zeleniny, pečiva, mléčných výrobků ....
    .... Kdy by se měli nakrmit všichni lidé na Zemi, kteří momentálně trpí hlady, stačilo by aby se ze všeho vyplýtvaného zachránila jen 1/4 ...
    ... plýtvání potravinami je ekonomicky nevýhodné - v podstatě jediná informace/hrozba, na kterou veřejnost slyší ...
    ... společně s jídlem plýtváme i obrovským množstvím vody. Zejména v oblastech, odkud se expeduje velké množství potravin. tato voda nemá šanci se navrátit zpět ...
    ... zemědělci v zemích 3. světa jsou často nuceni pěstovat pro ně exotické potraviny, jako např. zelené fazolky. Ty jsou pak podrobeny přísné selekci, na tvar, barvu atd, kde dochází k velkému plýtvání ...
    ... obchodní řetězce mají právo bez udání důvodu vrátit potraviny zpět pěstiteli, pro které jsou tyto exotické druhy zeleniny neznámou, neví jak je upravovat atd ...
    ... plýtvání potravin na jedné straně světa zvyšuje globální cenu potravin všude na světě ..."


    Čekají nás ještě 2 večery, rádi Vás uvidíme!
    10. 12. - "Spotřebitel" více informací: https://www.facebook.com/events/1516501731982540/ registrace: http://goo.gl/forms/EhGnRK4Lc4
    17. 12. - "Uzavírání cyklu" více informací: https://www.facebook.com/events/1643077512648387/ registrace: http://goo.gl/forms/c3EDywxCcq

  • Tisková zpárva BUZZ talks + rekapitulace 1. večera

    30. listopadu 2015

    Studentský diskuzní projekt zaměřený na ekologii BUZZ talks se poprvé představil v Praze Ve čtvrtek 26. listopadu proběhl v Auditoriu pražského Veletržního paláce první ze čtyř diskuzních večerů pilotního studentského projektu BUZZ talks. Společným námětem všech setkání je aktuální téma Potravinového odpadu neboli Food Waste a to na všech jeho úrovních. V rámci diskuzních večerů se účastníci k tomuto tématu dozvědí mnoho informací, relevantních faktů, různých úhlů pohledu a budou mít možnost účasti na zajímavých workshopech a akčních plánech na to, jak neplýtvat potravinami, být šetrní k životnímu prostředí a přitom nakrmit stále rostoucí lidskou populaci. Diskuzní večery jsou určeny pro odbornou i širší veřejnost a vstup na ně je zdarma, stačí pouze vyplnit registrační formuláře k jednotlivým akcím: 3. prosinec, 10. prosinec, 17. prosinec. „BUZZ talks aneb řeči o tom co zrovna bzučí jsou kreativní pracovní setkání na aktuální témata týkající se problematiky životního prostředí a jeho udržitelnosti. Jejich principem je společně hledat inovativní cesty, jak životní prostředí chránit v rámci ekonomicky soběstačných projektů. Nejsou to jen obyčejné přednášky, protože naším záměrem je vytvoření skutečných návrhů, které mohou být uvedeny do praxe právě díky spolupráci jednotlivých zainteresovaných stran,“ vysvětlila Anežka Tkáčová, koordinátorka projektu. V rámci každého ze čtyř večerů proběhnou tři patnáctiminutové prezentace řečníků, po kterých bude následovat více než hodinová moderovaná diskuse mezi přednášejícími, speciálními hosty a posluchači. BUZZ talks je projektem sponzorovaným z programu SmartUp nadace O2. Náklady na akce jsou tedy plně hrazeny, organizátoři fungují na dobrovolnické bázi, vstup je zdarma a akce samy o sobě neziskové. „Jsme tým studentů, kteří při svém studiu v zahraničí došli k názoru, že v České republice převládá mylný názor, že problematiku životního prostředí nelze řešit jinak, než globálně a s velkými ekonomickými náklady. Na příkladu Holandska je však jasně vidět, že právě lokální spoluprací ekonomických subjektů se dají problémy životního prostředí řešit výhodně a efektivně. Věříme, že díky BUZZ talks vznikne prostor, kde se budou moci prezentovat zainteresované subjekty a bude vytvořeno pole pro spolupráci na reálných projektech,“ řekla Anežka Tkáčová. _________________________________________________________________________________ BUZZ talks se konají vždy ve čtvrtek a to 3., 10. a 17. prosince od 18:30 do 21:00 hodin, v Auditoriu Veletržního paláce, Dukelských hrdinů 47, Praha 7 A kdo že to vlastně vystoupí? Ve 2. díle 3. prosince: Věra Doušová (Federace potravinových bank ČR), Marie Plojharová (Glopolis) a Daniel Čapek (Sodexo) Ve 3. díle 10. prosince: Michal Hugo Rachad Hromas (TEDx talk), Adam Podhola (Zachraň jídlo) a Lenka Brunclíková (Západočeská univerzita) A v posledním 4. díle 17. prosince: Petr Hanzel (Bez obalu), Soňa Jonášová (Institut cirkulární ekonomiky) a Ondřej Mirovský (Praha 7) Aktuální informace najdete na FB stránkách https://www.facebook.com/Buzztalks1/?fref=ts Kontaktní osoba: Anežka Tkáčová, tkacova.anezka@gmail.com, +420 721 383 618 BUZZ TALKS ☞ Plýtvání jídlem ☜ Díl 1.: Produkce Akce proběhla ve čtvrtek 26. listopadu 2015 ve Veletržním paláci v Praze. Zúčastnilo se cca 70 posluchačů a na organizaci se podílelo 6 dobrovolníků. Z řečníků vystoupili: Kateřina Zimová – CooLAND „Česká republika se z více než 50 % skládá ze zemědělské půdy a pokud se chceme zabývat ochranou přírody, tak zrovna toto je ten prostor, kdy by byla třeba se realizovat ... ... Devastovaná zemědělská krajina je výsledek hospodaření v minulosti ... ... V rámci diskuse o plýtvání potravinami je třeba se podívat také na způsob pěstování těchto potravin a souvislosti kolem nich. Velkým problémem je eroze vlastnictví půdy.“ Jan Petrásek – farmář „Kritérií na vlastnosti ovoce odběratelů – velkoobchodníků je velká spousta a často se nesoustředí na chuť produktu, ale pouze na vzhled. Obdobně si také vybírají nakupující v supermarketu. Na farmářských trzích se zákazníci při výběru soustředí spíše na chuť ... ... Hledáme nové alternativy kde zboží uplatnit (kooperace se supermarkety se moc nevyplácí). Hledáme i nové odrůdy se zajímavými chutěmi, které ocení zejména na farmářských trzích. Máme s těmito trhy velice pozitivní a překvapující zkušenost ... ... Jablka, která velkoobchod odmítne se sice hodí na mošt, nicméně je to velice ekonomicky nevýhodné.“ Irena Zelinková – Ministerstvo zemědělství „Pro nasycení populace v 2050 bude třeba vyprodukovat o 60 % potravin více. To velice blízce souvisí s potraviným odpadem, u kterého se EU shodla na plánu snížit jej o 50 % ... ... v ČR neexistuje prozatím možnost měření potravinového odpadu. Veškerá čísla pocházejí z EU, zejména ze Skandinávie. Přesto, že konkrétní čísla nemáme, snažíme se potravinový odpad snižovat tak, jak jen je možné. To zejména z pohledu osvěty a legislativy ... ... Je to ovšem nelehký úkol. Na jendu stranu se snažíme snižovat množství odpadu, na straně druhé však je třeba dodržet podmínky potravinové bezpečnosti ... ... Nedávno byla vypracována novela zákona o nakládání s potravinami. Byla usnadněna legislativa pro darování potravin na charitativní účely, což zahrnuje i potravinové banky ... ... Nyní nově pořádá Mze „kulaté stoly“, které jsou otevřeny všem sektorům (veřejnosti i profesionálům), na kterých se snažíme společně najít řešení pro nakládání s potravinovým odpadem do budoucna.“ Na závěr akce proběhla 40 minutová diskuse mezi posluchači a řečníky. Dotazů a zájmu o téma byla spousta, bohužel jsme byli nuceni debatu ve 21:00 z časových důvodů utnout. Na náš druhý večer, čtvrtek 3. 12., očekáváme opět hojnou účast.

  • Přípravy v plném proudu

    22. listopadu 2015

    Je neděle 22.11. a my máme posledních pár dní před začátkem první námi organizované akce a přípravy probíhají v plném proudu. V minulém týdnu se nám konečně podařilo zařídit hezké grafické materiály, které chceme použít k propagaci akce, všechny řečníky máme potvrzené a první debatní večer, který se uskuteční tento čtvrtek 26.11. je plně zamluven. Prostory se po několika neúspěšných pokusech podařilo zařídit díky Anežčině skvělým komunikačním schopnostem v auditoriu Veletržního paláce jen za provozní náklady (jinak bychom se nedoplatili). Na akce jsme se také díky Soniným známostem domluvili s Motiv P (http://motivp.com/) na natočení jednotlivých přednášek, debaty i následné postprodukci. Dokonce přijde i fotograf :)

    Veškeré materiály máme v plánu umístit na portál zajimej.se a na youtube a v budoucnu snad i na vlastní Buzz talks webové stránky. I přes všechny pozitivní zprávy máme před sebou ještě spoustu práce. Zapracovat musíme na propagaci dalších 3 debatních večerů, plynulém průběhu jednotlivých akcí a dalších nespočetných podstatných detailech. Tak snad to všechno dobře vyjde, držte nám palce a určitě doražte, budeme se na Vás moc těšit!

    S láskou Váš Buzz talks tým

Načíst další aktuality

Proběhlé akce

  • COVERFOTO4.png

    BUZZ TALKS☞ Plýtvání jídlem ☜Díl 4:Uzavírání cyklu

    17. prosince 2015 | 18.30 - 21.00 | Praha 7

    Akce je pro veřejnost
    PLÝTVÁNÍ S JÍDLEM - Díl 4.: Uzavírání cyklu je čvrtý a poslední debatní večer ze série přednášek na aktuální témata týkající se problematiky plýtvání s jídlem, pořádaných týmem BUZZ talks. Projekt je podpořen nadací O2 SmartUp Jak docílit situace, kdy odpad během celého potravinového procesu z farmy na talíř nevzniká? Jak uzavírat toky potravin a odpadů do všeobecně prospěšných cyklů? Jak to funguje, když chce člověk přijít s úplně novým konceptem na český trh? Poslední večer se bude věnovat problematice plýtvání s jídlem a uzavíráním cyklů. Těšit se můžete na 3 řečníky z různých oborů, kteří se danému tématu dlouhodobě věnují. Jména řečníků budeme postupně zveřejňovat. Akce bude probíhat formou přednášek jednotlivých řečníků, následovat bude moderovaná debata mezi řečníky a publikem. Po dobu konání akce se také můžete těšit na netradiční formu občerstvení. VSTUP NA DEBATNÍ VEČER JE ZDARMA, avšak prostory mají omezenou kapacitu pro 100 lidí. Registrace zde: http://goo.gl/forms/c3EDywxCcq Všichni jste srdečně zváni. Realizační tým BUZZ talks se na Vás bude moc těšit. Pro více informací sledujte tuto událost, či: https://www.facebook.com/Buzztalks1 http://zajimej.se/buzz-talks-reci-o-tom-co-zrovna-bzuci/

    FB událost
  • COVERFOTO3.png

    BUZZ TALKS ☞ Plýtvání jídlem ☜ Díl 3.: Spotřebitel

    10. prosince 2015 | 18.30 - 21.00 | Praha 7

    Akce je pro veřejnost
    PLÝTVÁNÍ S JÍDLEM - Díl 3.: Spotřebitel je třetí debatní večer ze série přednášek na aktuální témata týkající se problematiky plýtvání s jídlem, pořádaných týmem BUZZ talks. Projekt je podpořen nadací O2 SmartUp. Věděli jste, že v Evropské unii se přes 40 % ze všeho vyhozeného jídla znehodnotí na úrovni domácností? Například průměrnou americkou domácnost s dětmi stojí plýtvání s potravinami v přepočtu 35 000 korun. Jak je na tom Česká Republika? Co se s tím vším "odpadem" vlastně děje? A co se na tom dá změnit? Třetí večer se bude věnovat problematice plýtvání s jídlem v našich domácnostech, restauracích a jiných stravovacích zažízeních. Těšit se můžete na 3 řečníky z různých oborů, kteří se danému tématu dlouhodobě věnují. Jména řečníků budeme postupně zveřejňovat. Akce bude probíhat formou přednášek jednotlivých řečníků, následovat bude moderovaná debata mezi řečníky a publikem. Po dobu konání akce se také můžete těšit na netradiční formu občerstvení. VSTUP NA DEBATNÍ VEČER JE ZDARMA, avšak prostory mají omezenou kapacitu pro 100 lidí. Registrace zde: http://goo.gl/forms/EhGnRK4Lc4 Všichni jste srdečně zváni. Realizační tým BUZZ talks se na Vás bude moc těšit. Pro více informací sledujte tuto událost, či: https://www.facebook.com/Buzztalks1 http://zajimej.se/buzz-talks-reci-o-tom-co-zrovna-bzuci/

    FB událost
  • COVERFOTO2.png

    BUZZ TALKS ☞ Plýtvání jídlem ☜ Díl 2.: Distribuce

    3. prosince 2015 | 00.00 - 21.00 | Praha 7

    Akce je pro veřejnost
    PLÝTVÁNÍ S JÍDLEM - Díl 2.: Distribuce a prodej je druhý debatní večer ze série přednášek na aktuální témata týkající se problematiky plýtvání s jídlem, pořádaných týmem BUZZ talks. Projekt je podpořen nadací O2 SmartUp. Jakým způsobem se dostává jídlo z farem a skleníků do našich supermarketů? A co se stane s jídlem, které supermarkety neprodají? Jaké důsledky z toho plynou pro zákazníka i dodavatele? Druhý večer se bude věnovat problematice plýtvání s jídlem během jeho distribuce a prodeje. Těšit se můžete na 3 řečníky z různých oborů, kteří se danému tématu dlouhodobě věnují. Jména řečníků budeme postupně zveřejňovat. Akce bude probíhat formou přednášek jednotlivých řečníků, následovat bude moderovaná debata mezi řečníky a publikem. Po dobu konání akce se také můžete těšit na netradiční formu občerstvení. VSTUP NA DEBATNÍ VEČER JE ZDARMA, avšak prostory mají omezenou kapacitu pro 100 lidí. Registrace zde: http://goo.gl/forms/XZF9xUUXBJ Všichni jste srdečně zváni. Realizační tým BUZZ talks se na Vás bude moc těšit. Pro více informací sledujte tuto událost, či: https://www.facebook.com/Buzztalks1 http://zajimej.se/buzz-talks-reci-o-tom-co-zrovna-bzuci/

    FB událost

Líbí se ti náš projekt? Máš nějaký návrh, nápad? Nech nám vzkaz

Máš dotaz k našemu projektu? Napiš nám

Další projekty